Heeft u een vraag over een van de keurmerken of wilt u uw bedrijf laten inspecteren? Neem dan direct contact met ons op:

0523 - 677083
info@q-inspectie.nl

OSB-Keurmerk module Glas en Gevel per 1 augustus 2019

12 jul 2019

OSB-Keurmerk module Glas & Gevel

Glazenwassers- en gevelreinigingsbedrijven hebben te maken met specifieke eisen op het gebied van veilig werken. Om te laten zien dat zij deze zaken op orde hebben, komen leden van OSB in aanmerking voor een extra aantekening ‘Keurmerk Glas & Gevel’.De toetsing of een bedrijf voldoet aan de eisen wordt gedaan door Qualitatis Inspectie. Bij een positief resultaat leidt dit tot de extra aantekening (Keurmerk Glas & Gevel) in het OSB-Keurmerkregister. Op het OSB-Keurmerk certificaat wordt dit binnenkort ook vermeld.

Wat moet u aan voldoen om de module Keurmerk Glas & Gevel te halen?

Door middel van een VCA-certificaat toont u aan, aan de eisen van de module Keurmerk Glas & Gevel te voldoen. Het gaat om een administratieve controle. De inspectie op de werklocatie (een onderdeel van het oude Keurmerk G&G) vervalt. De eisen ten aanzien van veilig werken blijven wél behouden.

Lees hier de (vernieuwde)Eisen OSB-Keurmerk module Glas & Gevel.

Geen VCA-certificaat. Wat dan?
Mocht uw bedrijf geen VCA-certificaat hebben, maar wél de module Glas & Gevel willen halen, dan kunt u zich melden bij OSB voor meer informatie over de toetsing. Bij het in bezit hebben van een VCA-certificaat is het wel van belang dat in de scope is opgenomen de werkzaamheden Glas & Gevel.

Nu nog niet opgenomen in het register OSB-Keurmerk Module Glas & Gevel?
Is uw bedrijf nu nog niet opgenomen in het register Glas & Gevel dan kunt u per 1 augustus 2019 gewoon getoetst worden mits u aantoonbaar Glas & Gevel werkzaamheden zelf uitvoert..

Overgangsperiode  voor bezitters ‘oude’ Keurmerk Glas & Gevel
De nieuwe systematiek (dus de administratieve toets) gaat in vanaf 1 augustus 2019. Er is een overgangsperiode; deze loopt af op 1 september 2020.

Wilt u bedrijf het Keurmerk Glas & Gevel behouden, dan dient u vanaf 1 augustus aanstaande bij uw controle voor het OSB-Keurmerk aan uw inspectie-instelling aan te geven dat zij ook de  module Glas & Gevel moeten meenemen bij de toetsing.

Meer informatie
Heeft u nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact op metRob Rommelse; telefoonnummer: 073 – 648 38 50.

Wilt u vanaf 1 augustus 2019 reeds getoetst gaan worden door Qualitatis Inspectie op de nieuwe module neem dan contact op met onze afdeling planning 0523 -677 083

Terug naar nieuws