Cookies op onze website

Bedankt voor uw bezoek aan onze website. Qualitatis Inspectie is, net zoals iedereen met een website, wettelijk verplicht om toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en u te informeren over het gebruik daarvan op de site. We gebruiken de volgende cookies:

  • Functionele cookies zorgen ervoor dat de website goed werkt. Denk bijvoorbeeld aan cookies voor onze zoekfunctie.
  • Met analytische cookies krijgen we inzicht in hoe u gebruik maakt van onze website. Die inzichten verwerken we in verbeteringen van onze website.

Als u verder surft, geeft u ons toestemming om dit te doen. We onthouden uw keuze zodat u niet iedere keer dat u onze website bezoekt deze vraag te zien krijgt.

Heeft u een vraag over een van de keurmerken of wilt u uw bedrijf laten inspecteren? Neem dan direct contact met ons op:

0523 - 677083
info@q-inspectie.nl

Van btw-nummer naar btw-id

22 nov 2019

Van btw-nummer naar btw-id

In oktober hebben alle eenmanszaken een brief van de Belastingdienst ontvangen met een nieuw btw-identificatienummer. Bent u een eenmanszaak? Dan moet u dit nummer van 1 januari 2020 vermelden op uw facturen en op uw website.

Deze wijziging zorgt meteen ook voor een normaanpassing in het SNA schema. Per 1 januari wordt er tijdens een inspectie dan ook gevraagd naar uw btw-identificatienummer en wordt ook gecheckt of deze btw-id op uw facturen vermeld staat.

In het nieuwe btw-id is uw Burgerservicenummer (BSN) niet verwerkt en daarmee is uw privacy beter beschermd. Het nummer gaat per 1 januari 2020 in. Vanaf die datum mag u uw btw-nummer niet meer gebruiken. Echter, tot 31 december gebruikt u gewoon uw huidige btw-nummer, maar u kunt zich nu wel al voorbereiden:

  • Pas uw factuurpapier aan

  • Pas uw website aan

  • Informeer vaste leveranciers, uw boekhouder en andere zakenrelaties.

Let op deze aanpassingen mogen pas zichtbaar/gebruikt worden per 1 januari 2020.

Meer informatie over de wijziging van btw-nummer naar btw-id en welke gevolgen dat heeft voor de inspectie. Neem dan gerust contact met ons op.

Terug naar nieuws