Cookies op onze website

Bedankt voor uw bezoek aan onze website. Qualitatis Inspectie is, net zoals iedereen met een website, wettelijk verplicht om toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en u te informeren over het gebruik daarvan op de site. We gebruiken de volgende cookies:

  • Functionele cookies zorgen ervoor dat de website goed werkt. Denk bijvoorbeeld aan cookies voor onze zoekfunctie.
  • Met analytische cookies krijgen we inzicht in hoe u gebruik maakt van onze website. Die inzichten verwerken we in verbeteringen van onze website.

Als u verder surft, geeft u ons toestemming om dit te doen. We onthouden uw keuze zodat u niet iedere keer dat u onze website bezoekt deze vraag te zien krijgt.

Heeft u een vraag over een van de keurmerken of wilt u uw bedrijf laten inspecteren? Neem dan direct contact met ons op:

0523 - 677083
info@q-inspectie.nl

Stichting van de Arbeid vraagt ministers om overleg huisvesting arbeidsmigranten

12 dec 2019

Stichting van de Arbeid heeft de ministers Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) en Koolmees (Sociale zaken en Werkgelegenheid) middels een brief gevraagd om spoedig overleg over de kwaliteit en kwantiteit van huisvesting voor arbeidsmigranten.

Door de krapte op de Nederlandse woningmarkt, onvoldoende aanbod van huisvestinglocaties voor arbeidsmigranten en de toenemende vraag naar personeel is het huisvesten van arbeidsmigranten een steeds grotere uitdaging. Hierdoor komen steeds meer arbeidsmigranten op plekken te zitten die onvoldoende kwalitatief en veilig zijn.

Daarom wil de Stichting van de Arbeid dat er in de CAO’s wordt vastgesteld dat werkgevers, inleners en uitzenders van arbeidsmigranten huisvesting zullen aanbieden die voldoet aan het kwaliteitsniveau van SNF. Om ook het tekort aan huisvesting aan te pakken stelt de Stichting van de Arbeid voor om alle partijen die bij de Nationale Verklaring voor de (Tijdelijke) Huisvesting van EU arbeidsmigranten* betrokken waren te activeren zodat zij gezamenlijk het tekort aan huisvestinglocaties tegen gaan.

U leest de brief van Stichting van de Arbeid aan de ministers via deze link.

*Deze verklaring is in 2012 opgesteld door de VNG, individuele gemeenten, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en andere betrokken organisaties. Hiermee beoogden zij om zowel kwantitatief als kwalitatief voldoende aanbod van huisvesting te realiseren voor arbeidsmigranten. Na ondertekening is in 2013 door een aantal van deze betrokken partijen SNF (Stichting Normering Flexwonen) opgericht.

Terug naar nieuws