Cookies op onze website

Bedankt voor uw bezoek aan onze website. Qualitatis Inspectie is, net zoals iedereen met een website, wettelijk verplicht om toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en u te informeren over het gebruik daarvan op de site. We gebruiken de volgende cookies:

  • Functionele cookies zorgen ervoor dat de website goed werkt. Denk bijvoorbeeld aan cookies voor onze zoekfunctie.
  • Met analytische cookies krijgen we inzicht in hoe u gebruik maakt van onze website. Die inzichten verwerken we in verbeteringen van onze website.

Als u verder surft, geeft u ons toestemming om dit te doen. We onthouden uw keuze zodat u niet iedere keer dat u onze website bezoekt deze vraag te zien krijgt.

Heeft u een vraag over een van de keurmerken of wilt u uw bedrijf laten inspecteren? Neem dan direct contact met ons op:

0523 - 677083
info@q-inspectie.nl

Vanaf 2021 SNF-keurmerk per pand

03 feb 2020

Op 15 januari j.l. heeft het bestuur van Stichting Normering Flexwonen (SNF) om per 2021 certificering per pand in te voeren. Dit betekent dat vanaf dan alle panden periodiek geïnspecteerd zullen worden en niet meer steeksproefsgewijs, zoals voorheen. Daarnaast verscherpt SNF ook haar normen.

In het laatste kwartaal van 2019 heeft het bestuur van Stichting Normering Flewonen een commissie aangesteld met vertegenwoordigers uit de uitzendsector, de huisvestingssector en de vakbond. Deze zommissie had de taak om een advies te genereren over de keurmerkeisen en de inspectiemethode op de middenlange termijn.

De commissie deed de volgende aanbevelingen:

  • 100%-controle invoeren van de panden 
  • het toevoegen van 'toezicht en beheer' aan de normen. dit betekend o.a. dat bij grote locaties een beheerder beschikbaar is.
  • De staat waar de locatie in verkeert, wordt in de toekomst gecontroleerd

Het bestuur van SNF geeft aan dat het advies vergaand is en nog veel voeten in aarde heeft om te realiseren, maar het signaal is duidelijk: strengere controles en 100%-controle is gewenst om de kwaliteit van huisvesting te waarborgen. 

Terug naar nieuws